Köszöntő

Sunday, 21 January 1900

ÉZI Ballagás 2014

 

Június 13-án, pénteken ballagtak el a Szent László ÁMK általános iskoláinak nyolcadikos diákjai. Az ÉZI-sek ballagó dalokat énekelve vonultak a Belvárosi templom elé a fél 5-kor kezdődő ünnepi misére, amelyet Retkes Zsolt atya celebrált. A mise után az ÉZI udvarán folytatódott a végzősök köszöntése. Géczyné Pethes Eleonóra hetedikesei kedves műsorral vettek búcsút nyolcadikos társaiktól, majd Siket Anna köszönt el a ballagók nevében az iskolától. Vers, dal és zongoramuzsika is elhangzott a műsorban, végül Pethő Attila tagintézmény-vezető olvasta fel az osztálynévsort, minden névhez felemlítve egy-egy jellemzőnek vélt tulajdonságot, vagy történetet. Az ünnepség után a diákok Jánosi László osztályfőnökkel vonultak fel a lépcsős terembe,ahol virágok, és apró ajándékok várták őket.

 

Előkészületek

A ballagás napján természetesen javában zajlottak az előkészületek - a hetedikesek és szüleik díszítették az iskolát, közben a kisebbek figyelemmel kísérhették a főpróbát, az ötödikes lányok lekapirgálták az árcédulákat az ajándékba szánt CD-kről, és még arra is jutott idő, hogy a nyolcadikosok köszönetképpen egy mikrohullámú sütővel lepjék meg a tantestületet.

Aztán a hirtelen jött kora délutáni felhőszakadás alaposan felbolygatta a még az iskolában tartózkodókat - sebtében fóliával takartuk le a hangtechnikát, behordtuk a kárpitozott székeket és a digitális zongorát, és szabaddá tettük az udvari lefolyót, hogy a hirtelen lezúduló víz ne öntse el az előteret. (Az események után némely ruhadarabokat muszáj volt kitenni a napra száradni...)