Szent László ÁMK

Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és

Alapfokú Művészeti Iskolája

Decemberi zenei programok

A decemberi évzáró programok mindig sok, de édes terhet jelentenek a művészeti iskola növendékei számára. Az adventi városi karácsonyváró ünnepi műsoron a napközisek műsorát vidám furulyaszóval kísérték a hangszerből muzsikát csalogatni tudó növendékek.

 

A hagyományosan – ebben az évben napján – megrendezésre kerülő Mikulás-matiné igazi ünnepi hangulatot varázsolt az ÉZI falai közé. 7 különböző hangszer, 30 előadó fémjelzi a rendezvény színvonalát.

 

Hangszeres növendékeink évről-évre ellátogatnak óvodásainkhoz, hogy – Kodály Zoltán mottója nyomán – népszerűsítsék az igényes muzsikát és a zenélni tudás szeretetét.
A mottó a következő:
„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon.”

 

 

A félévi növendékhangverseny és nyílt balett óra minden évben nagy izgalommal jár. A szülők meghatottan várják gyermekeik produkcióit, amit már persze százszor hallottak otthon, de ez valami más. Itt sok más szülő és gyermek is meghallgatja legnagyobb kincsük produkcióját. A gyermekek izgatottak, szeretnének nagyon jól teljesíteni, szeretnék, ha tanítójuk, szüleik, rájuk lenne a legbüszkébb. És persze várakozással telve vannak a tanárok is, hiszen munkájuk gyümölcsét végre mások is „kóstolhatják”. Szép ünnep ez mindannyiunk számára.
A karácsonyi várakozás utolsó tanidei napjaiban az osztályok a maguk örömére – némelyek a szüleik részére is – műsort tartanak. Ezeken az alkalmakon, természetesen, a műsorszámok között zenei produkciók is szép számmal előfordulnak.
A képeken a 3. osztály nyílt műsorából láthatunk ízelítőt.