Szent László ÁMK

Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és

Alapfokú Művészeti Iskolája

Versenyeredmények

Az iskolás gyerekek mindennapjai nemcsak a tananyag elsajátításáról, hanem megmérettetésekről is szólnak, ahol bizony sok szép eredménnyel büszkélkedhetnek. ÉZI-s tanulóként az ének és a hangszeres tudáson kívül bizony számos más területen is bizonyítanak.

Kleisz Andris például a természettudományok mellett másban is jeleskedik. Szeptemberben a Vízügyi Lövészklub által rendezett meghívásos céllövész emlékversenyen nyílt irányzékú légpuska 20 lövés és légpisztoly 20 lövés versenyszámokban második helyezést ért el.

A Magyar Katolikus Kulturális Napok november 13-i iskolák közötti kalandos idegen nyelvi vetélkedőjén a Jaszenovics Milán (8.o.), Kleisz András (7.o.), Zsinor Dorka (7.o.), és Szkalisity Ilona (7.o.) alkotta csapat a rangos III. helyezést érte el. A vetélkedőn Baja több általános iskoláján kívül Kalocsa, Kiskunfélegyháza és Dusnok csapatai is részt vettek a színvonalasan összeállított versenyen.

Mesemondással is gazdagodtak az őszi programok. November 5-én rendeztük meg az ÉZI- ben Kriszta néni szervezésében a Türr István Múzeum által meghirdetett Bácska mesél népmesemondó verseny iskolai fordulóját. A sok ügyes mesélő közül Mirk Hunor, Pataki Panna és Barkuti Gergely mondták el legkiemelkedőbben meséjüket, így korcsoportjukban ők képviselték iskolánkat a november 8-i döntőn. Ott Pataki Panna II. helyezést, Barkuti Gergely pedig III. helyezést ért el; valamint Mirk Hunor arany minősítést kapott. A versenyeken résztvevő tanulóknak és felkészítő pedagógusaiknak ezúton is gratulálunk!