Szent László ÁMK

Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és

Alapfokú Művészeti Iskolája

Online oktatás – Microsoft Teams

Kedves Szülők!

Az elmúlt egy hét alatt rendszergazdáink, vezetőink sokat dolgoztak azon, hogy a következő hetekben zökkenőmentesen tudjanak diákjaink tanulni. Eddig, minden szaktanár a saját megoldását alkalmazhatta arra, hogy a gyerekekkel és szülőkkel tartsa a kapcsolatot, tanítási anyagokat továbbítson.

Mára összeállt az az egységes rendszer, ami szerint a digitális oktatást megvalósítjuk intézményünkben, így az ÉZI-ben is.

A rendszer neve Microsoft Office 365. A Microsoft Teams közös tanulási és-tanítási platform azért jó,

  • mert így csak ezt az egy felületet kell követni, nem kell a különböző csevegőcsatornák és levelező rendszerek között váltogatni.
  • mert minden tanulónak és tanárnak 1 terrabájt nagyságú tárhelyet biztosítanak, és mert minden tevékenység naplózott. Az 1 terrabájt tárhely annyira sok, hogy akár évekig ellehetünk vele, a naplózott tevékenység meg azért, mert mindennek nyoma van, nem törlődnek le automatikusan fájlok, ha régen nem néztünk rájuk, vagy túl sok lett a tárolt anyag a mappánkban.
  • mert minden olyan alkalmazás, amire szükségünk lehet, egy helyen van (szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentáció készítő, csevegő, jegyzetfüzet…).

Tudjuk, hogy főleg az átmeneti időszakban nagy terhet ró ez mind a szülőkre, mind a gyerekekre, de meggyőződésünk, hogy egy hét múlva már rutinos használója lesz mindenki a Teams-nek.

A munkát nagyban megnehezíti, ha egy család nem rendelkezik asztali számítógéppel vagy Laptoppal. Kérünk minden ilyen családot, jelezze problémáját az osztályfőnöknél, hogy tudjunk segítséget kérni.

Kívánunk a közös munkához és az otthoni léthez mindenkinek sok türelmet, kitartást és a felfedezés örömét!

Mindenki vigyázzon magára és szeretteire, hogy – reméljük hamarosan – egészségben találkozhassunk újra az iskolában!

Ui.: Kedves Gyerekek!

Erzsi néni, Tünde néni, Ildi néni keze által az iskola ragyog és steril, Csaba bácsi pedig folyton töri az eszét, mivel lephetne meg benneteket.

Nekik is és természetesen mindenkinek nagyon hiányoztok!!!!

Gőbl Zoltánné Anna néni