Szent László ÁMK

Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és

Alapfokú Művészeti Iskolája

Eseménydús szeptember!

Az előző tanév digitális oktatásának megpróbáltatásai után mindenki nagy reményekkel várta a 2020/21-es tanévet. Tantestületünk is egy csapatépítő kirándulással hangolódott a szeptemberi iskolakezdésre.

Ellátogattunk a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyre, valamint megnéztük a Villány szomszédságában lévő Nagyharsányi Szoborparkot. Majd elérkezett a nagy nap, szeptember 1-je.

A kiadott eljárásrendek alapján, a koronavírus elleni hatékony védekezést szem előtt tartva került sor az osztályonkénti évnyitóra, az új kollégák bemutatására, valamint a kis elsősök köszöntésére.

Az intézkedések tükrében fegyelmezett és következetes megelőzés folyik az iskolánkban, amit gyümölcsnapok is erősítenek.

A projektnapok keretében a hatodikosok kerékpártúrán, a nyolcadikosok pedig gyalogtúrán vettek részt, kihasználva a napsütéses őszi időjárást. Szeptember 8-án a hagyományos filharmónia előadások szervezésében a Talamba ütőegyüttes koncertjére került sor.

Az éremesők is elkezdődtek…Szabó Lénárd, iskolánk 4. osztályos tanulója az asztaliteniszezők újonc megyei versenyén saját kategóriájában az U 11 -ben I. helyezést, míg az eggyel magasabb U 13 kategóriában II. helyezést ért el. A serdülők megyei bajnokságán Soltvadkerten egyéni II. és páros III. helyezést szerzett.
Kecskemétről is éremmel tért haza, hiszen az ifjúsági megyei bajnokságon párosban a II., egyéniben pedig az V. helyen végzett. Szintén 4. osztályos tanulónk, Baki Bence a Kalocsán megrendezett VIII. Bükkös Ákos Sakk Emlékversenyen a felnőttekkel mérkőzött meg, és elhozta az I. helyezésért járó kupát.
A szeptember 26-án a Hajómalom ünnep keretében meghirdetett szavalóversenyen Blank Berta II. helyezést, Nagy Enikő pedig III. helyezést ért el.

Köszönet a tanulóknak, a szülőknek és az ÉZI dolgozóinak! Mindenkinek további jó munkát és eredményekben gazdag tanévet kívánunk!