Szent László ÁMK

Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és

Alapfokú Művészeti Iskolája

Írás és olvasás

A hosszú alapozó időszak után magabiztosan, felkészülten kezdtek neki a gyerekek az írás és az olvasás tanulásának. A kis léptékben való haladás teret ad arra, hogy minél változatosabb formában ismerkedjenek meg a gyermekek a betűkkel és az olvasással.

Rengeteg differenciáló feladat kap teret az órákon, amelyek borítékba rejtve kerülnek személyre szabottan a gyerekekhez. A finommotorikus mozgások elősegítéseként, ahol szükséges betűstencileket alkalmazunk, amely vezeti a gyermek kezét írás közben, így a mozdulat könnyebben automatizálódik. Attól függően, hogy kinél mennyire van szükség a finommotorika csiszolására, puha zsírkrétával hagyunk lenyomatot a papíron, ezzel könnyítünk a betűk vázolásán. A finommotorika fejlesztésére még mindig nagy hangsúlyt fektetünk, ezért az órák végén meglepetés feladatok várják a gyerekeket, amelyek kellőképpen lazítják az ujjacskáikat, élvezetet nyújtanak és emellett a finommozgást is elősegítik.

A számok világa is magával ragadta a gyerekeket. Az összeadás megértéséhez egy számoló robotot, Misi Masinát használhatták, ami igazi élvezetet nyújtott számukra és játékossá tette a tanulást. Ezen kívül az órákon az érzékszervek feladatba vonása is kiemelkedő funkciót lát el, amely segítségével az információ több csatornán jut el a gyerekekhez.