Szent László ÁMK

Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és

Alapfokú Művészeti Iskolája

Iskolánk fejlesztése

Kedves Szülők és Gyerekek!

Szeretnénk tájékoztatni benneteket az iskolánkban történő változásokról. A koronavírus miatt sajnos kevesebb betekintés adódik az épület falain belülre. Örömmel közölhetjük, hogy a fenntartónk által biztosított lehetőségeket igyekszünk maximálisan kihasználni. Az oktatást segítő technikai felszerelések palettája bővült. Projektoros táblák, nagyméretű monitor, valamint nagyobb teljesítményű számítógépek segítik a tanulókat és a pedagógusokat. A tantermek dekorációi barátságos hangulatot varázsolnak. A folyosón és az aulában az aktuális ünnepeket és hónapokat bemutató díszítések váltják egymást. Újabb, praktikusabb bútorokat illetve felújított iskolapadokat kaptak az ezeket leginkább igénylő osztályok. Az teszi ezeket értékesebbé, hogy ezekben a gyerekek munkája is benne van. Ezen tényezők jelentős minőségi javulást tettek lehetővé. 

Alapfokú Művészeti Iskolánkról is ejtsünk néhány szót. A hangulatos, igényesen díszített, minőségi hangszerekkel ellátott helyiségekbe délutánonként nyüzsgő élet költözik. Lecserélésre kerültek a szolfézsterem székei és lassan megkezdődik a világhálóhoz való csatlakozás feltételeinek kiépítése.

A különböző hangszeres oktatás mellett a balettozni vágyó gyerekeknek is helyet biztosítunk, ahol a zenét már kiváló minőségű bluetooth-os hangszórók segítségével hallgathatják a növendékek.

Érdemes megemlítenünk a nyolcadik osztályosok megható egyedi kezdeményezését. A lecserélt iskolapadok lapjait elkérték, amelyekre az osztálytársak, a barátok, pedagógusok és a technikai dolgozók aláírásait gyűjtötték össze emlékül az itt töltött évekről.

Mindezekről beszéljenek a képek is!