Szent László ÁMK

Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és

Alapfokú Művészeti Iskolája

Ismét szépül iskolánk

Kedves Szülők és Gyerekek!

Sajnos a koronavírus ismét kizökkentett a megszokott életünkből. Diákok és pedagógusok ismét a monitorok elé kényszerültek. Osztálytársak, barátok megint távolabbra kerültek egymástól.

Az iskola falain belül (és kívül), ha más formában is, aktív tevékenység folyik. Ismét a technikai jellegű szépítések, jobbítások váltak főszereplővé. Az ének teremben lévő beépített szekrény megsárgult festése újra fehéren csillog. A fejlesztő teremben és a szolfézs teremben lévő székek fa felületei csiszolás után lakkozásra kerültek. Az ötödik és a hetedik osztályosok termeinek megkopott táblái új festést kaptak. A művészeti iskola főkapuja és udvari bejárata, valamint az ablakok külső felületei váltak fényesebbé a festéstől.
Laci bácsi birodalmában, a tornateremben, elkészült egy beépített szekrény, valamint a parketta csiszolása és lakkozása igényelte az egymást segítő kezek munkáját. Megszépült az ÉZI külső aulája is. A vakolathibák javításra kerültek és az új festés barátságosabb benyomást kelt az iskolába érkezőknek.
Mivel a szünet után is marad még egy darabig az online oktatás, ezért újabb munkák kerültek a célkeresztbe. Az udvar felőli nyílászárók, valamint a kopottabb falszakaszok  javítása, festése, illetve az AMI utcai homlokzatán lévő lábazat javítása és festése vár bennünket. Van még egy merészebb tervünk is. Szeretnénk az ÉZI padlásán lévő több tonnányi bontott építőanyagot letermelni, ezáltal megszűnne a több évtizedes plusz terhelése a födémnek.

Már nagyon várjuk, hogy újra találkozhassunk egy tiszta, egészséges környezetben, ezért a nagytakarítás mellett alapos fertőtlenítést is kap a suli. Hamarosan jön a Húsvét, ami a feltámadás ünnepe is. Bízunk benne, hogy az ünnepek után iskolánkban is hamarosan újra feltámad az élet és gyerekzsivajtól lesz hangos az udvar!

Elek Csaba bácsi