Szent László ÁMK

Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és

Alapfokú Művészeti Iskolája

Természetismereti vetélkedő

A Kiskunsági Nemzeti Park Tavaszköszöntő 2022. természetismereti vetélkedőn iskolánk több korcsoportban és több csapattal indult. A 4. osztályos korcsoporttal Kelle Éva tanító néni foglalkozott. A „CSODAPÓKOK” csapat tagjai: Aladics Ábel, Jászpap Fanni, Szilágyi-Juhász Levente. A „DUCKS” csapat tagjai: Antal Dorka, Mohácsi Mariann, Farkas Vanda. Az 5. osztályosok felkészítője Lókiné Elek Adél tanító néni volt. A „BIOLÓGUS RLB” csapat tagjai: Baki Bence, Farkas Rafael, Szabó Lénárd. Farkas Judit néni segítette a 6. osztályos „PATAKHARCOSOK” csapatát, melynek tagjai: Kerekes Jonatán, Kovács Hunor, Tánczos Anna, továbbá a 7. osztályos „BOLONDGOMBÁK” csapatát, melynek tagjai: Barkuti Gergely, Kerekes Sámuel, Sánta Benjámin voltak.
A versenyen a Kiskunsági Nemzeti Park élővilágával ismerkedtek meg és adhattak számot tudásukról a diákok. Az első forduló feladatai az 1971. február 2-án aláírt Ramsari Egyezmény néven ismertté vált nemzetközi megállapodás a vizes élőhelyek és madárviláguk védelméért témával foglalkozott. A 2. feladatlapon híres költőnk Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Kiskunság szülöttével és annak verseivel kapcsolatos feladatok voltak. A 3. forduló feladatai az év élőlényeire fókuszáltak. A 3 fős csapatok írásban adhattak számot tudásukról. Érdekes, játékos, kreatív feladatokat kellett megoldaniuk. Ilyenek voltak például A „Vizek védelme”-projekt, a „Modern pásztor öltözéke” vagy a „Rovarzenekar”.
Bár a döntőbe nem jutottak be az Ézisek, de a kitartó és lelkes munka eredményeként mindenképp dicséret illeti a diákokat és felkészítőiket. Gratulálok minden résztvevőnek!

Adél néni