Szent László ÁMK

Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és

Alapfokú Művészeti Iskolája

Kerekes Sámuel koncertje

Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (…) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.
/Kodály Zoltán/

Igazán felemelő élményben lehetett részük azoknak a tanároknak, barátoknak, osztálytársaknak és családtagoknak, akik elfogadták iskolánk 8. osztályos tanulójának, Kerekes Sámuelnek a meghívását és részt vettek a március 22-én megtartott koncertjén. Az előadás apropójául Sámuel zongora alapvizsgája és sikeres felvételije szolgált.
Sámuel óvodásként kezdett hegedülni Kubán Lóránd tanár úrnál. Második hangszerként 3. osztályos korában a zongorát választotta, ahol tanárai Dankó József, majd édesanyja, Kerekesné Kovács Klára voltak.
Az évek során többször vett részt zongoraversenyeken, hegedűjátékával pedig koncertek gyakori szereplője volt. Nagy öröm és megtiszteltetés volt számára, amikor 2022 tavaszán meghívták a Bajai Szimfonikus Zenekarba muzsikálni, ahol jelenleg is másodhegedűs. Ez a lehetőség nagyban motiválta továbbtanulásában.
Sámuel ősztől a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum zeneművészeti képzésén tanul tovább hegedű szakon.
A múlt heti koncerten nekünk is eljátszotta a felvételi anyagát, de zenéltek együtt a testvéreivel, Jonatánnal és Jánossal is, tanárával, Lóri bácsival, édesanyjával és unokatestvérével.
Köszönjük az élményt és további sikereket, boldog életet kívánunk!

Farkas Judit osztályfőnök