Szent László ÁMK

Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és

Alapfokú Művészeti Iskolája

Vándortáboros napló 3. rész

 1. nap
  A reggeli későbbi ébredés után ezen a napon ismét szállást váltottunk. Az Öreg bükk tanösvényen haladva a környék természeti adottságaival és az erdőgazdálkodással ismerkedtünk meg.
  Szerencsére hamar elértünk Monoszlóra, ahol a református templom kertjében volt a szállásunk. 4 óra felé az idő ismét elromlott. Szakadt az eső, viharos szél fújt, így fázósan szorultunk be a sátrainkba.
 2. nap
  Szerencsére ismét napsütésre ébredtünk, hiszen Zánkára készültünk, hogy fürödjünk egy nagyot a Balatonban.
  Miután megettük reggelire a finom bundáskenyeret, útra is keltünk, hisz a tóig bő 6 km várt ránk. A legtöbben nagyon élvezték a pancsolást, néhányan voltak csak, akiknek hideg volt a víz, így inkább a parton ülve játszottak, vagy épp a büfék kínálatát fedezték fel.
  A táborba visszatérve, vacsora után a református gondnok felesége megmutatta nekünk a falu román stílusú alapokra épült templomát. Nemcsak ennek történetéről mesélt, hanem az itt élő kb. 160 ember mindennapjairól is.
  Az este hátralevő részében a gyereksereg egy hatalmas focimeccset vívott a falu füves pályáján.
 3. nap
  Elérkezett a hazautazás napja. Miután összecsomagoltunk és bepakoltunk Misi bácsi mikrobuszába ismét Zánka felé indultunk el, de tettünk egy kitérőt Hegyestű felé.
  A Balaton felől szabályos kúp alakot mutató hegy északi felét az egykori kőbánya lefejtette, a visszamaradt közel 50 m magas bányafal azonban felfedi számunkra a kb. 8 millió évvel ezelőtt működő bazaltvulkán belsejét.
  A bazaltkúp tetejéről körbetekintve vettünk búcsút Magyarország e csodálatos tájától, a Balaton-felvidéktől.

Köszönöm annak 25 gyerkőcnek, aki idén is velem tartott ebbe az élményekkel teli táborba! Köszönöm Erzsi néninek, Ibolya néninek és Misi bácsinak, hogy hívó szavamra évről évre mellém állnak, hiszen az ő segítségük nélkül nem tudnám ezeket a táborokat megvalósítani!

Bízom benne, hogy a beszámolót olvasva, a képeket nézegetve jövőre mások is kedvet kapnak a vándortáborozáshoz!

Judit néni