Szent László ÁMK

Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és

Alapfokú Művészeti Iskolája

Határtalanul 2024. Szerbia

Első úticélunk Zenta volt, ahol megtekintettük a városházát és a tornyában lévő kiállítást a zentai csatáról. Onnan Csantavérre utaztunk, ahol a gyönyörű templomba tettünk látogatást. Ezután Szabadka nevezetességeit csodáltuk meg. Itt még ajándékok vásárlására is jutott időnk. Innen Palicsra, egy tóparti sétára indultunk, majd Tóthfaluba a szállásunkra vezetett az utunk, ahol egy kiadós vacsora és kényelmes szobák vártak bennünket.

Másnap reggeli után Törökbecsére indultunk. Látogatást tettünk a település általános iskolájába, ahol kifejezetten jó, baráti hangulatban töltöttük az időnket. Idegenvezetőnk ott egy meglepetés vendéglátásra fogadott otthonukba. Következő úticélunk a péterváradi erődrendszer volt. Itt bejárhattuk a vár alagútjait és megcsodálhattuk a gyönyörű kilátást a Dunára és Újvidékre. Napunkat Deliblátón zártuk, ahol terített asztal fogadott bennünket, majd elfoglaltuk a szállásunkat. Aktív, élményekkel gazdagabb napokon voltunk túl.

A harmadik napunkat Deliblátón egy kiadós reggelivel kezdtük, azután Szenrő hatalmas erődítményét ismertük meg. Utunk Belgrádba, Nándorfehérvár várába vezetett, ahol felvásárolhattuk az árusok hűtőmágnes készleteit is. Utolsó programként egy újvidéki bevásárlást ejtettünk meg.
Aktív, élményekben gazdag kirándulás volt ez a három nap!

Elek Csaba