Szent László ÁMK

Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és

Alapfokú Művészeti Iskolája

Bencses Anikó

Zongoratanár

1995-ban tanítói végzettséggel kezdtem meg pedagógiai pályafutásom.

A Pécsi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zongoratanár-kamaraművész szakán szakirányú képzettségre tettem szert, majd közoktatás vezető és pedagógus szakvizsgával zártam felsőfokú tanulmányaimat.

1999 óta tanítok a Szent László ÁMK Lukin László ÉZI és AMI zongora tanszakán. Pedagógiám középpontjában a gyermek, mint egyedi, különleges teremtmény áll. Kihívást jelent számomra az egyénre szabott haladás, a tanítvány alkatának, korának, képességeinek megfelelő tanítási módszer megtalálása, terhelhetőségének felmérése, képességeinek kibontakoztatása.
Hiszem, hogy a hangszertanulás a játék örömének átélésén túl, segít a mélyebb önismeretben, csodálatos feltöltődést nyújt. Elszántság, kedv, szorgalom és a tanulásra fordított idő szükséges, hogy egy új világba léphessen a gyermek, aki a zenélést választja akár kikapcsolódásául, örömszerzésül, akár önkiteljesülésének eszközéül, pályájául.
Ebben a felfedező munkában nyújtok segítő kezet a hangszertanulást választó tanítványaimnak, s törekszem vidám, közös utazásként láttatni a zene sokszínű birodalmában barangolást.