Szent László ÁMK

Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és

Alapfokú Művészeti Iskolája

Schveitzer Henrietta

2020-ben kezdtem az ÉZI-ben dolgozni. Gyermekekkel először családi napköziben kezdtem el foglalkozni, majd általános iskolában és gyermekotthonban is dolgoztam. Napközis tanítóként találkozhatnak velem az ÉZI-ben. A délutánok családias hangulatban, nagyon izgalmasan, sok-sok érdekes programmal fűszerezve folynak nálunk. A tanórákon az aktuális házi feladatok megoldásán kívül nagyon sok fejlesztő feladatokat végzek játékos formában, odafigyelve az egyéni képességekre, készségekre. Klubnapközis foglalkozásaink az adott évszakhoz, ünnepekhez kapcsolódnak, ahol a diákok mind a kézügyességüket, mind a kreativitásukat játékosan fejlesztve ismerkedhetnek meg a hagyományokkal és szokásokkal.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek minél motiváltabban, élményekkel gazdagodva térjenek haza az iskolapadból. Fontos, hogy a gyerek-szülő-tanító hármas kapcsolat jól működjön, ezt a folyamatos kommunikációval, kapcsolattartással igyekszem megvalósítani.

A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben: egyesek magasabbra szállnak, mint mások, de mindegyikük a legjobb tudása szerint repül, miért hasonlítanánk hát össze őket? Mindegyik más. Mindegyik különleges. Mindegyik gyönyörű!