Szent László ÁMK

Lukin László Ének-zenei Általános Iskolája és

Alapfokú Művészeti Iskolája

Vívás

Iskolánk tanulói Aladics Ábel (5. o.), és Lami Janka (4. o.) szorgalmasan járnak a Bajai Vívó Sportegyesület edzéseire. Erdős Csaba edző munkájának és a tanulók tehetségének köszönhetően rendre szép eredményeket érnek el a versenyeken.
Janka 2020 óta párbajtőrözik. Első versenyén, akkor májusban az Országos Diákolimpián Budapesten a 40. lett. Azóta rendszeresen jár versenyekre ( Olimpici Párbajtőr Grand Prix Budapest, Szolnok), és különböző kisebb megmérettetésekre. Komlón korosztályában a dobogóra állhatott, 3. helyezést ért el. Pécsett a Magyar Katolikus Iskolák Vívó Bajnokságán már az ezüst érem csillogott a nyakában, 2. lett. A szolnoki csapatversenyen az előkelő 5. helyezést sikerült elérniük fergeteges vívással. Május 13-án az Országos Diákolimpián Budapesten a 31. helyre küzdötte fel magát.
Ábel 2016 januárban kezdte a vívást 4 éves korában, azóta rendszeresen edz, és versenyez. Az idén az Olimpici Párbajtőr Grand Prix versenysorozat öt versenyén vett részt a gyermek korosztályban. Ez egy nemzetközi mezőnyt felvonultató verseny, ahol a középmezőnyben végzett. A Mecsek Kupán 2023. január 8-án korosztályában a 3. helyezést érte el. Az Utánpótlás Párbajtőr Vidékbajnokságon április 14-én a 23. helyen végzett. A Magyar Katolikus Iskolák Vívó Bajnokságán III, korcsoportban az ezüst érmet szerezte meg. Az Országos Diákolimpián május 12-én 85 indulóból a 32. helyen végzett.
Minden eredményre büszkék vagyunk, mert tudjuk, hogy mennyi munka van mögötte, és milyen kicsin múlik egy-egy továbbjutás, vagy kiesés.
Még két verseny van előttük, a Mecsek Kupa június 10-i fordulója, és az Országos Bajnokság Balatonfüreden.
A szép eredményekhez gratulálunk, és további eredményes versenyzést kívánunk mindkét ÉZI-s vívópalántának!

Kelle Éva